Adviseur risico- en planningsmanagement

Palladio groep is toonaangevend in Nederland op het gebied van projectbeheersing. Wij werken voor alle overheden zoals het rijk, de provincies, de gemeenten, ProRail en de waterschappen aan het ontwerpen en realiseren van complexe infrastructurele projecten en programma’s in Nederland. Projecten en programma’s die onder meer leiden tot een nieuwe en verbeterde infrastructuur, goed onderhouden (water)wegen, veilige dijken en integrale gebiedsontwikkeling. Voor deze projecten voert Palladio de projectbeheersing uit.

Wij zijn op zoek naar een Adviseur risico- en planningsmanagement in de omgeving Den Bosch/Roermond/Utrecht

Als medior professional ben je mede verantwoordelijk voor het managen van de kansen, risico’s en planning van diverse multidisciplinaire projecten. Je bent analytisch en communicatief sterk. Dat helpt je om kansen en risico’s in kaart te brengen maar ook om beheersmaatregelen met draagvlak van de projectorganisatie voor te stellen. Doordat je zowel de risico’s als de planning overziet, ben je in staat om het voortouw te nemen in de integrale afstemming van projectbeheersing. Zo ben je een optimale sparringpartner voor de projectmanager en/of manager projectbeheersing.

Je ondersteunt en adviseert de opdrachtgevers om te komen tot een gestructureerde en logische projectaanpak. Je maakt daarbij gebruik van onder andere MSproject, Primavera en Risk Analysis.

Bij de invulling van deze functie horen de volgende verantwoordelijkheden:

  • Inrichten en onderhouden van een centraal risicoregister met als doel een eenduidige registratie en afweging van de risico’s;
  • Organiseren en leiden van bijeenkomsten om het risicomanagement plenair en integraal te bespreken;
  • Gevraagd en ongevraagd systematisch onderzoeken van risico’s en beheersmaatregelen en voorstellen doen tot verdere beheersing van het risicoprofiel;
  • Monitoren dat beheersmaatregelen worden opgevolgd;
  • Proactief samenwerken met de juiste professionals binnen en buiten het project;
  • Zorgen voor de juiste planningsdata en proactief verzamelen van de informatie die nodig is om de projectplanning op te stellen en actueel te houden;
  • Inzichtelijk maken van veranderingen en de gevolgen daarvan in de planning.
  • De planning zodanig te structureren dat de behoefte aan stuurinformatie op ieder managementniveau overzichtelijke (in een oogopslag) uit de planning blijkt;
  • Opstellen van probabilistische planningen gebaseerd op de tijdsrisico’s.

Wat vragen wij?

Voor de functie van adviseur zijn wij op zoek naar mensen met een HBO of academische opleiding; een studie bedrijfskunde, planologie of sociale geografie ligt voor de hand, maar schroom niet als je vanuit een andere hoek komt.

Binnen een project ben je vaak de onafhankelijke schakel tussen verschillende disciplines. Een proactieve en collegiale houding is daarom belangrijk. Je houdt ervan om orde te scheppen in de chaos, door middel van ideeën die niet gebruikelijk zijn. Je hebt een brede blik, maar ook oog voor detail zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen.  Je bent communicatief vaardig en rapporteert gemakkelijk zowel schriftelijk als mondeling. Je vindt het leuk om in een complexe, soms hectische omgeving te werken.

Bij voorkeur heb je enige (relevante) werkervaring.

Wat bieden wij?

Bij Palladio werk je aan uitdagende, complexe projecten (zoals wegen, kunstwerken, dijken, water en spoor) in een interessante bestuurlijke omgeving. Je krijgt veel vrijheid en een grote mate van zelfstandigheid binnen een enthousiast team van collega’s. Wij bieden volop kansen om je verder te ontwikkelen, zowel inhoudelijk in je vakgebied als ook persoonlijk. Vanzelfsprekend zorgen we voor goede en marktconforme arbeidsvoorwaarden.