Nieuws

Breaking news: Palladio gaat samen met Eiffel

Na enkele maanden van voorbereiding mogen we het nieuws wereldkundig maken. Palladio groep bv gaat samen met EIFFEL. Eiffel is een prachtig bedrijf in Legal, Finance en Technology. De ruim 100 professionals van Palladio worden onderdeel van de Eiffel-community waarin straks 700 professionals met elkaar kennis uitwisselen en samenwerken. Met behoud van het Palladio DNA gaan we met Eiffel verder bouwen aan Palladio 2.0 waarin de integrale bedrijfsvoering van programma’s en projecten centraal staat. Onze ambitie is het verder uitbouwen van onze positie op alle niet-technische projectmanagement rollen. De succesvolle strategie van Palladio op het gebied van het resultaatgericht realiseren van integrale projectbeheersing en het leveren van goede mensen op dit terrein gaan we nu ook versterkt bij de andere IPM-rollen realiseren. Wij denken op deze manier nog meer toegevoegde waarde te kunnen leveren voor onze klanten en echt onderscheidend te zijn in de markt. Eiffel past bij Palladio: de energie spat van de combinatie af. De topsportmentaliteit van Eiffel zit ook in onze genen en zal Palladio naar nieuwe hoogten brengen!

Meer weten over Palladio? Volg ons op Palladio groep bv

Palladio groeit!

Niet alleen in opdrachten, maar ook in mensen. Om voor onze opdrachtgevers de juiste resultaten te behalen, selecteren we de beste mensen in ons vakgebied en leiden wij zelf mensen op. In aanloop naar het verzilveren van deze kansen en ambitie laten we jullie kennismaken met onze drie nieuwe collega’s: Anton Mulder FC, Sandra A.M. van Outersterp en Zoë Verhoeff.

Wil je meer weten over Palladio. Volg ons op Palladio groep bv

Palladio wint aanbesteding bij RWS Midden Nederland

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Palladio groep bv voor de komende jaren de integrale projectbeheersing gaat uitvoeren voor meerdere productieteams in Lelystad van Rijkswaterstaat Midden Nederland. Het gaat daarbij om de clusters A Vaarwegen Zuid, B-Wegen, A Vaarwegen Noord, Optimaliseren Flexibel Peilbesluit (OFP), Programma Waterkwaliteit & Natuur (PW&N), Dutch Coastline Challenge (DCC), Innovaties in de Kustlijnzorg (IKZ) en Markerwadden en Stormvloedkering Ramspol (SVKR). We zijn erg blij met deze omvangrijke opdracht en kijken uit naar een mooie samenwerking met de diverse teams!

Benieuwd wat Palladio groep nog meer doet? Volg ons op Palladio groep bv

Palladio meets business professionals!

Donderdag 29 oktober heeft Palladio groep bv deelgenomen aan het online event ‘Meet the Future Business Professionals’ georganiseerd door Hogeschool Rotterdam. In een online omgeving spraken wij met ambitieuze en talentvolle studenten. Speciaal over onze twee mogelijke afstudeeronderwerpen op het gebied van risicomanagement en op het gebied van financieel management. Wat een enthousiasme!

Heb jij interesse, maar ben jij niet in de gelegenheid geweest ons te spreken? Stuur jouw C.V. en motivatiebrief door naar ptjong@palladio.nl en dan zullen wij snel contact met je opnemen.

Wil je meer weten over ons bedrijf? Volg ons op Palladio groep bv

Openingshandeling herinrichting Allard Piersonlaan Gemeente Den Haag

Palladiaan Anton Mulder FC is al enige tijd betrokken bij het project ‘Parkeren in woongebieden’ van de Gemeente Den Haag. Zijn hobby: bestuurbare autootjes, kwam mooi van pas bij de openingshandeling op donderdag 17 september. Wethouder Robert van Asten en de stadsdeeldirecteur Lawrence Eghosa openden een racebaantje voor (onder andere) radiografisch bestuurbare auto’s aan de Allard Piersonlaan. Dit als onderdeel van het herinrichten van de openbare ruimte aldaar. De wethouder en de stadsdeeldirecteur deden een wedstrijdje. De winnaar is onbekend 🙂

Wil je weten wat voor mooie projecten Palladio nog meer doet? Volg ons op Palladio groep bv

Maandelijkse bijeenkomsten Palladio weer van start en jubilaris Jeroen Kip!

Vrijdag 7 september na lange tijd weer een ‘vertrouwde’ Palladiobijeenkomst gehad. Wel in twee groepen vanwege de richtlijnen. Centraal stond het peilen van de stemming met de Mentimeter. Hoe voel je je tijdens je werk sinds corona? Wil je je collega’s vaker ontmoeten? Vind je de communicatie van Palladio over corona duidelijk? Waar loop je sinds corona tegen aan in je werk en wat wil je daaraan veranderen? Goed om dit met elkaar te bespreken en nadere afspraken te maken hoe een aantal zaken te verbeteren.

En ‘last but not least’: jubilaris Jeroen Kip, tien jaar bij Palladio groep bv! Gefeliciteerd Jeroen: fijn dat je al zo’n lange tijd bij Palladio werkt!

Meer weten over Palladio: volg ons op Palladio groep bv

Maturity Assesment Projectbeheersing app (MAP) Palladio nu ook in de App Store!

Wilt u de beheersing van uw projecten naar een hoger niveau tillen en snel meer inzicht krijgen in mogelijke verbeteringen? Dat kan middels de door de Palladio ontwikkelde MAP app: nu ook opgenomen in de App Store. Met behulp van de app bepaalt u het volwassenheidsniveau van de projectbeheersing bij uw project. Onze MAP App is een ideaal hulpmiddel voor het creëren van een continue verbetercultuur op de projectbeheersing. Resultaat: een optimale beheersing en besturing op uw programma’s en projecten.

Meer weten over Palladio? Volg ons op Palladio groep bv

Palladio wint aanbesteding Rijkswaterstaat AIRBIM

Palladio gaat voor de komende jaren het financieel management en het capaciteitsmanagement verzorgen van het AIRBIM programma van Rijkswaterstaat. Het gaat bij dit programma om de eenduidige vastlegging van areaalgegevens. Een mooie nieuwe opdracht op een belangrijk terrein waarvoor we met heel veel plezier onze expertise inzetten!

Meer weten over Palladio? Volg ons op Palladio groep bv

Harmen Pelgrum van Palladio groep bv bij Stichting Gebiedsontwikkeling Utrecht West

Harmen Pelgrum is één van onze veelzijdig inzetbare senior adviseurs. Hij heeft zijn sporen verdiend in de projectbeheersing en werkt momenteel onder andere als programmasecretaris bij de Stichting Gebiedsontwikkeling Utrecht West.

“Een leuke en veelzijdige opdracht op het snijvlak van programmabeheersing, bedrijfsvoering, omgevingsmanagement en gebiedsontwikkeling. Dit is een uitgelezen kans om bij te dragen aan synergie tussen gebied en bestuur en dat geeft ontzettend veel energie.”, aldus een enthousiaste Harmen.

De Stichting Gebiedsontwikkeling Utrecht West helpt de Gebiedscommissie Utrecht-West bij haar adviestaak richting de Provincie Utrecht. Door keukentafelgesprekken te voeren met diverse streekhouders, zijn de medewerkers van de Stichting de voelsprieten in het gebied. Een boeiende en belangrijke taak, die vraagstukken zoals energietransitie, biodiversiteit, bodemdaling, klimaat en een levendig platteland een plek geeft in het landelijke gebied. Kortom, een mooie opdracht in een complexe bestuurlijke omgeving, met uiteenlopende, actuele onderwerpen en uitdagingen.

Meer weten over Palladio? Volg ons op @Palladiogroep

Palladio groep bv biedt aan: Meewerkstage Bedrijfsvoering Grote Projecten

Palladio groep bv vindt het leuk om met jonge mensen te werken. Net de studie afgerond of nog studerend, een frisse blik en een tikkeltje eigenwijs? Dan zoeken we jou!

Veel studenten zijn je voorgegaan en inmiddels Palladiaan (ja, zo noemen we onszelf). Zo ook Koen Lamers en : vorig jaar nog student, nu in dienst bij Palladio. Wil je werken aan de bedrijfsvoering van de mooiste projecten van Nederland? Stuur Koen of Raymond een mailtje en vraag hoe het hen vergaat. Of stuur een berichtje naar Drs. Patricia Tjong Tjin Joe RAdat je geïnteresseerd bent. Dan nemen we snel contact met je op.

Geïnteresseerd in wat we nog meer doen. Volg ons op

Palladio’s Marcel Verbrugge volop aan de slag bij Vervoerregio Amsterdam

In de serie: ‘Medewerker in beeld’ besteden we graag aandacht aan Marcel Verbrugge, een van de Palladianen van het eerste uur. Marcel is bij de Vervoerregio Amsterdam verantwoordelijk voor de projectbeheersing bij project Aanpak Thorbeckeweg en hij verzorgt het risicomanagement bij project Guisweg. Twee mooie projecten, allebei in de Gemeente Zaanstad.

Het zijn belangrijke regionale projecten met een intensieve samenwerking tussen lokale overheden, provincie, Rijk en ProRail. De veelheid aan stakeholders maakt het werken bij de Vervoerregio Amsterdam extra interessant. Het projectdoel is gelijk, maar de invalshoeken verschillen. Afstemming, informatiedeling en de juiste volgorde in besluitvormingsprocessen is daarbij van belang.

De Thorbeckeweg (N516) is een belangrijke verkeersader voor grote woongebieden in Zaandam. De verkeersdrukte wordt aangepakt, de veiligheid voor fietsers wordt verbeterd, evenals het openbaar vervoer, en de omgeving van de weg wordt beter bereikbaar gemaakt. Project Guisweg betreft de aanpassing van de kruising van de Guisweg met het spoor en de Provincialeweg in Zaandijk.

Wil je meer weten over Palladio en de mooie projecten die we doen. Volg ons op Palladio groep bv

Collega Edwin Pijpe werkt gestaag door voor de Provincie Flevoland

‘Vanwege Covid-19 werken wij momenteel allemaal thuis via de digitale snelweg en dat werkt prima. De sfeer is uitstekend, hoewel ik wel de sociale interactie mis. Desondanks draaien we goed door en leiden onze projecten er niet onder.’ aldus Edwin Pijpe.

Naast de vaste crew werkt Palladio ook met ZZP’ers. Edwin Pijpe is een van hen. Al jaren voert hij opdrachten uit voor en met Palladio: bijvoorbeeld bij Het Het Waterschapshuis (Contractmanager), bij ProRail (Kwaliteitsmanager) en bij de Provincie Flevoland (Manager projectbeheersing).
Bij de Provincie Flevoland werkt Edwin als Manager Projectbeheersing voor diverse interessante projecten rond Lelystad. Er wordt een aansluiting op de A6 gemaakt en een weg richting de woon- en werkgebieden en Lelystad Airport, in samenwerking met allerlei partijen. Daarnaast wordt er ook een verkenning opgestart naar het doortrekken van deze weg richting het Nationaal Park Nieuw Land en het aanleggen van een snelfietsroute van Almere naar Lelystad. Ondanks Covid-19 is er afgelopen twee maanden door Heijmans in samenspraak met de provincie een viaduct en een duiker op de A6 gebouwd. Alle projecten liggen mooi op schema.

Meer weten over Palladio? Volg ons op Palladio groep bv

Rijkswaterstaat gunt projectbeheersing Tunnelrenovaties aan Palladio

Palladio gaat de komende jaren de projectbeheersing uitvoeren voor het Project Tunnelrenovaties Zuid-Holland (PTZ). Bij Het PTZ is een interessant project binnen het Programma Vervanging en Renovatie (VenR). Bij verschillende tunnels in het beheergebied van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid (WNZ) is sprake van veroudering van de Bediening, Besturing en Bewaking (3B) systemen en van de Tunnel Technische Installaties (TTI). Mogelijk geldt dit ook voor de civiele constructie. Het betreft zeven tunnels: 1e en 2e Beneluxtunnel, 2e Heinenoordtunnel, Tunnel de Noord, Sijtwendetunnel (Parktunnel, Vliettunnel, Spoortunnel), Drechttunnel, Thomassentunnel en de Botlektunnel. Weer een mooie opdracht op het gebied van VenR!

Meer weten over Palladio? Volg ons op Palladio groep bv

 

Palladio ondersteunt WDODelta bij de kwaliteitsborging van projecten

in Zwolle gaat de komende decennia, onderverdeeld in 18 projecten, 180 kilometer dijk versterken. Om deze opgave succesvol uit te kunnen voeren investeert WDODelta, hierbij ondersteunt door Palladio, in de kwaliteitsborging van haar projecten. Palladio werkt met WDODelta samen aan het inrichten van werkprocessen, het uitwerken van procesbeschrijvingen en het verbeteren van sturing, werkwijzen en producten.

Staat u ook voor een grote opgave en wilt u ook investeren in de kwaliteitsborging van uw projecten? Neem gerust contact met ons op.

Meer weten over Palladio? Volg ons op Palladio groep bv

Palladio wint twee aanbestedingen bij RWS Zuid Nederland

Palladio gaat voor de komende jaren opnieuw de #projectbeheersing uitvoeren bij de clusters A Wegen en A Vaarwegen bij Rijkswaterstaat in Zuid Nederland. Deze clusters doen het onderhoud van de vaarwegen, oevers, stuwen, sluizen, bruggen en wegen in Zuid-Nederland. Ook de projectbeheersing van de #Maasroute en Groot Onderhoud Stuwen in de Maas is aan ons gegund. Wij zijn blij met de continuering van deze opdrachten en kijken ernaar uit deze succesvolle samenwerking voort te zetten!

Benieuwd wat Palladio groep nog meer doet? Volg ons op